Kassapääte hallinta

Hallinnointi pilvessä, lisääminen erikseen kunkin laitteen sovelluskaupasta hankittavan sovelluksen kautta - tai erikseen selaimessa

Kassapääte hallinta

Kassapäätteelle voidaan syöttää joko uusi nimi ja määritellä uudet asetukset, tai vaihtoehtoisesti jos kyseessä on esimerkiksi sovelluksen uudelleen asennus, voidaan myös valita jo olemassaolevista kassoista valmis kassapääte - tällöin siinä olevat asetukset tulevat voimaan tässä uudessa laitteessa, sisältäen niin valmiiksi syötetyt varasto asetukset kuin esimerkiksi tulostin/maksupääte asetukset.

1. Uuden kassapäätteen luonti

Kassojen lisääminen tapahtuu aina kussakin laitteessa erikseen, ensiksi kirjaudutaan sisään työtilaan ja sitten edetään alla olevien vaiheiden mukaan. Huomioitavaa on, että Mini lisenssi tukee vain yhtä kassaa eli kassapäätettä ja kassahenkilöä kerrallaan. Kaikissa tapauksissa aina vain yksi kassapääte yhtä maksupäätettä kohti. Lisensseistä lisää https://www.vektorikassa.fi/fi/Lisenssit.html

Ensiksi painetaan
Luo uusi kassapääte -painiketta

Seuraavaksi kassapäätteelle annetaan kuvainnollinen nimi, esimerkiksi toimipisteen nimi tai mikä tahansa tunnistettavissa oleva, sovittu nimi.

Tämän jälkeen valitaan Varasto, joko "Ei varastoa" tai jos Varastonhallinta lisäosa on aktiivisena Pro-tilauksen myötä, myös varasto voidaan määritellä.

Uusi kassapääte näyttäytyy luonnin jälkeen välittömästi pilvessä, jossa sitä nyt voidaan hallita.

2. Hallinta

Kassapäätteiden hallitseminen  tapahtuu Vektori pilvipalvelun kautta :
Asetukset -> Kassa -> Kassapäätteet

Olemassa olevia kassapäätteitä voi muokata suoraan nimestä tai kynä-ikonin kautta.

Kassapääte lista voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

Uuden selainkassan voi lisätä Uusi kassapääte -painikkeen kautta:

Selainkassa (Pro-versiossa) toimii, mutta koska selaimissa on eroja, suosittelemme että  lataatte Android tai Apple sovelluskaupoista saatavilla olevan Vektori -sovelluksen ja käytätte Vektoria kassana sitä kautta. Selainkassaa voi käyttää esimerkiksi tuotteiden tai tuoteryhmien tarkastamiseksi.

3. Kassapäätteen luonti olemassaolevilla tiedoilla

Mikäli kyseessä on esimerkiksi sovelluksen uudelleen asennus, voidaan myös valita jo olemassaolevista kassoista valmis kassapääte.
Tällöin asetukset jotka aiemmin kassapäätteellä ovat olleet, tulevat aktiiviseksi tälle - mahdollisesti uudelle - kassalaitteelle.

Aiemmassa näkymässä oleva

muuttuu nyt esimerkiksi muotoon

4. Kassapäätteen poistaminen

Smart -ja Pro -lisenssien laskutus perustuu aktiivisten kassojen määrään. Kassa lasketaan aktiiviseksi, jos sillä on tehty myyntiä. Tieto aktiivisista kassoista päivittyy kerran päivään, eikä sitä lasketa joka kerta kun sivu päivittyy, joten siksi Ohjauspaneeli -sivulla näkyvä aktiivisten kassojen määrä saattaa olla eri kuin juuri sen hetkinen tilanne.

Mikäli kassalle ei ole enää käyttöä, se kannattaa poistaa, jottei siitä enää laskuteta.

Kassapäätteellä tehdyt myynnit, sekä niihin liittyvät raportit säilyvät, vaikka kassapääte poistettaisiinkin.

Kassapäätteen voi poistaa painamalla kassapäätteen nimen vieressä olevasta väkäsestä auki valikon ja klikkaamalla Poista-painiketta

Jotta vältyttäisiin virheellisiltä poistoilta, poistaminen varmistutetaan vielä erillisellä pop-up ikkunalla.

Poistetun kassan saa myös palautettua, ottamalla Suodattimet auki, sitten painamalla Lisäehdot kohdan alta "+" merkkiä. Tällöin uusi ehto tulee siihen alle. Muokkaamalla tätä lisäehtoa siten että alasveto valikosta jossa ID on ensiksi valittuna, korvataan se Poistettu valinnalla, jonka jälkeen Yhtäsuuri valinta korvataan puolestaan "Ei ole tyhjä" valinnalla ja painetaan lopuksi Suodata -nappia saadaan näkyviin lista poistetuista kassapäätteistä.

Mikä kassapäätteitä on poistettu, ne listataan ja niiden vieressä on ohessa oleva Palauta -ikoni, jota painamalla poistetun kassapäätteen saa palautettua.