Vektori Popla Maksupäätteet

Käyttöohje: Vektori Kassa ja Poplapay maksupäätteet

Poplapay Yomani (vasemmalla) ja Yoximo (oikealla)

1. Poplapay maksupäätteiden yhteensopivuus

Maksupääte voi olla ns. erillispääte tai Vektori Kassa sovellukseen yhdistetty eli integroitu.

Erillispääte

• Kassa ei ole yhteydessä maksupäätteeseen, asiakkaalta veloitettava summa syötetään maksupäätteelle manuaalisesti.

• Mikäli maksupäätteessä on kuittitulostin, se tulostaa asiakkaalle kuitin vain korttimaksutapahtumasta. Kuitti ei ole kassakuitti, se ei sisällä tuotetietoja, eikä ALV erittelyä.

Integroitu

• Kassa ohjaa maksupäätettä, asiakkaalta veloitettava summa siirtyy automaattisesti maksupäätteelle.

• Mikäli maksupäätteessä on kuittitulostin, se tulostaa asiakkaalle yhden kassakuitin joka sisältää tuotetiedot, ALV erittelyn, sekä korttimaksutapahtuman tiedot.

• Maksupääte voi tulostaa kassakuitin myös käteismaksulle.

• Kassa ohjaa maksupäätettä myös palautustapahtumissa.

• Maksupäätettä ei ole mahdollista käyttää kassan “ohi” manuaalisesti.

• Maksupääte käyttää kassayhteyteen Poplapay JSONPOS rajapintaa.

Yhteensopivat integroidut Poplapay maksupäätemallit

• Yomani ML.

• Yomani XR.

• Yomani 3G.

• Yoximo.

Mistä tiedän onko maksupäätteeni integroitu?

• Integroitu: Maksupäätteen näytössä näkyy Poplapay logo.

• Erillispääte: Maksupäätteen näytössä näkyy esimerkiksi: Syötä summa.

Mikäli haluat vaihtaa erillispäätteen integroiduksi, ota yhteys maksupäätteen jälleenmyyjään.

HUOM! Tässä ohjeessa kuvataan integroidun maksupäätteen yhdistäminen ja käyttö.

2. Yhteystyyppi

Poplapay JSONPOS API.

• 3G: Yoximo, Yomani 3G.

• Wi-Fi: Yoximo.

• Ethernet: Yomani XR, Yomani ML.

3. Vektori Kassa sovellus ja Poplapay maksupäätteen yhdistäminen

Avaa laitteessa Vektori Kassa sovellus ja yhdistä maksupääte seuraavasti:

• Valitse Toiminnot (puhelinversiossa oikea yläkulma rattaan kuva) -> Asetukset -> Maksupääte.

• Valitse Valittu maksupääte valikosta: Poplapay.

• Syötä Laitteen tunnus kenttään maksupäätteen ID numero (4-6 numeroa) ja paina Tallenna.

HUOM! Mikäli et tiedä maksupäätteen ID numeroa, pyydä se maksupäätteen jälleenmyyjältä.

HUOM! Mikäli käytössäsi on useita kassoja, sinulla tulee olla yksi maksupääte jokaista kassaa kohden. Kaksi kassaa ei voi käyttää samaa maksupäätettä.

4. Vektori Kassa sovellus ja Poplapay maksupäätteen käyttö

• Valitse Vektori Kassa sovelluksessa myytävät tuotteet ja paina Maksu painiketta.

• Valitse maksutavaksi: Kortti.

• Tarkista kuitin esikatselunäkymän tiedot ja valitse Hyväksy & Veloita.

Asiakkaalta veloitettava summa siirtyy nyt automaattisesti maksupäätteelle ja maksupääte odottaa asiakasta.

Maksutapahtuma onnistui: Sovellus tulostaa kuitin ja on valmis ottamaan vastaan seuraavan myyntitapahtuman.

Maksutapahtuma epäonnistui: Sovellus palauttaa virheilmoituksen. Voit nyt:

1. Yrittää korttimaksua uudelleen valitsemalla Hyväksy & Veloita.

2. Valita Takaisin korjaamaan ja vaihtaa maksutavan esimerkiksi käteismaksuksi.

3. Valita Takaisin korjaamaan ja Keskeytä peruuttaaksesi myyntitapahtuman kokonaan.