Vektori Tulostimet, Kassalaatikot ja Viivakoodinlukijat
Käyttöohje

Aika muodostaa yhteys laitteisiin, joista voi olla hyötyä

Star mPOP kassalaatikko - kuittitulostin ja rahalaatikko yhdessä laitteessa, jonka vieressä Star mC-Print2 ja mC-Print3 kuittitulostimet.

1. Star mPOP kassalaatikon ja Star mC-Print2 sekä mC-Print3 yhteensopivuus

Apple laitteet 5 / 5.

Android laitteet 4 / 5.

2. Yhteystyyppi

2.1. mPOP

2.2. Star mC-Print2 ja mC-Print3

3. Asennus

Pura kassalaatikko paketista ja asenna siinä olevaan kuittitulostimeen kuittirulla mukana tulleen ohjeen mukaisesti.

4. Käyttöönotto

4.1. mPOP kassalaatikko

Yhdistä virtajohto kassalaatikon pohjassa olevaan liittimeen. Voit ohjata johdot kassalaatikon pohjassa olevia johtokanavia käyttäen kummalle puolelle tahansa.

Kassalaatikko toimii myös tabletin virtalähteenä. Yhdistä tabletille menevä USB johto kassalaatikon pohjassa olevaan Tablet 1.5A merkinnällä varustettuun USB liittimeen.

Kytke kassalaatikon virtajohto ja napsauta kassalaatikkoon virta vasemmalla puolella alhaalla olevasta valkoisesta virtakytkimestä. Tarkista että sininen merkkivalo syttyy kassalaatikkoon.

Asenna kassalaatikon mukana tuleva teline kassalaatikon päälle, aseta tabletti telineeseen ja yhdistä kassalaatikkoon liittämäsi USB latausjohto tablet -laitteeseen.

4.2. Star mC-Print2 ja mC-Print3 kuittitulostimien käyttöönotto

4.2.1. Pura laite paketista ja asenna kuittitulostimeen kuittirulla mukana tulleen ohjeen mukaisesti.

4.2.2. Yhdistä kuittitulostimeen virtajohto ja kytke virta päälle.

4.2.3. Muodosta Bluetooth laitepari kassalaitteen ja kuittitulostimen välille, katso kohta 5.

4.2.4. Ota kuittitulostin käyttöön Vektori kassasovelluksessa, katso kohta 6.

4.2.5. (Valinnainen) Päivitä tarvittaessa kuittitulostimen ohjelmisto (firmware), katso kohta 7.

4.2.6. (Valinnainen) Viivakoodinlukijan yhdistäminen kuittitulostimeen, katso kohta 9.

4.2.7. Kassamyynti viivakoodinlukijan avulla, katso kohta 10.

4.3. Star CB2002 kassalaatikon käyttöönotto

Kassalaatikko on perinteisempi, pelkkä kassalipas, siinä on 4 kielellistä lokeroa seteleille ja 8 lokeroa kolikoille.

Voit siirtyä nyt esimerkiksi Käyttöönotto-oppaaseemme tai ohjeista Vektorin Käyttöoppaaseen.

5. Bluetooth laiteparin muodostaminen (Android)

5.1. Valitse kassalaitteessa Asetukset (Settings).

5.2. Valitse Yhdistetyt laitteet (Connected devices).

5.3. Valitse Yhteysasetukset.

5.4. Valitse Yhteysasetukset osiosta Bluetooth ja varmista että Bluetooth on päällä ja valitse Muodosta uusi laitepari (Pair new device).

5.5. Valitse löydetty kassalaatikko (esim. Star mPOP-XXXXX tai mC-Print2-XXXXX).

5.6. Kun laitepari on muodostettu, kassalaatikko näkyy yhdistetyissä laitteissa.

HUOM! Muodosta kassalaatikkoon laitepari vain yhdestä kassalaitteesta.

6. Vektori kassasovellus, kassalaatikko tai mC-Print2/3

Kassalaatikkoon sisäänrakennettu kuittitulostin tai pelkkä kuittitulostin otetaan käyttöön Vektori kassasovelluksessa:

Valitse Toiminnot (puhelinversiossa oikea yläkulma rattaan kuva) -> Asetukset.

Mikäli yhtään tulostinta ei löydy, tarkista laitteen asetuksista että Bluetooth laitepari on muodostettu. Tarvittaessa päivitä myös kuittitulostimen ohjelmisto siirtymällä ohjeen kohtaan 7.

mPOP 2”=(58mm) / mC-Print2 = 2” (58mm) / mC-Print3 = 3” (80mm)

Voit testata Vektori kassasovelluksen ja kassalaatikon yhteyden esimerkiksi avaamalla kassalaatikon rahalippaan:

Toiminnot -> Avaa kassalipas.

Tee lopuksi Vektori kassasovelluksessa testimyynti ja niin varmistut että myös kassakuitti tulostuu.

7. Kassalaatikon ohjelmiston päivitys

Normaalitilanteessa kassalaatikon ohjelmistoa (firmware) ei tarvitse päivittää.

Mikäli kassalaatikon kuittitulostimen Bluetooth yhteys kassalaitteeseen ei muodostu, katkeilee satunnaisesti, tai kassalaatikossa esiintyy muun tyyppisiä ongelmia, suosittelemme päivittämään kassalaatikon ohjelmiston uusimpaan versioon.

Tämä voi olla tarpeen yhteensopivuuden takaamiseksi myös kassalaitteen käyttöjärjestelmän (Android, iOS) päivittyessä uuteen versioon.

Kassalaatikon ohjelmiston (firmware) päivitys on helppoa ja se voidaan tehdä siihen yhdistetyllä kassalaitteella tai omalla puhelimella (Android, iOS) Bluetooth yhteyden avulla. Ohjetta kirjoittaessa Star Quick Setup Utility -sovelluksella oli ongelmia yhdistää tulostimeen Android 12 käyttöjärjestelmän kanssa puhelimissa.

7.1. Lataa Apple App store tai Google Play sovelluskaupasta Star Quick Setup Utility -sovellus (julkaisija Star Micronics).

7.2. Tarkista että Bluetooth yhteys kuittitulostimeen on muodostettu ja avaa Star Quick Setup Utility -sovellus.

7.3. Valitse sovelluksesta Selected Device ja sovellus etsii käytettävissä olevat kassalaatikot/kuittitulostimet.

7.4. Valitse sovelluksen löytämä kassalaatikko tai kuittitulostin, esim. mPOP tai mC-Print2-L0545.

7.5. Valitse sovelluksen alapalkista Printer Settings -> Firmware Update (pyyhkäise valikkoa alas Others -kohtaan asti).

7.6. Sovellus tarkistaa onko päivityksiä ja jos niitä on, valitse Update.

7.7. Päivitys voi viedä muutaman minuutin. Älä tee laitteella muita toimenpiteitä ja pidä laite kassalaatikon läheisyydessä kunnes päivitys on valmis.

7.8. Kun päivitys on valmis, sovellus ilmoittaa ja kassalaatikko käynnistyy uudelleen, valitse lopuksi OK.

7.9. Kassalaatikon ohjelmisto (firmware) on nyt päivitetty ja se on valmis käytettäväksi.

8. mPOP kuittarin parametrilistan tulostaminen

Ja tosiaan tuosta testitulosteesta tulee ulos yllä olevan kuvan mukaiset kuitit, jos voisitte lähettää kuvat niistä niin tarkastamme vielä ne.

9. Viivakoodinlukijan yhdistäminen kassalaatikkoon tai bluetoothilla Appleen tai Androidiin

Vektori kassasovellus voi käyttää kassalaatikkoon liitettyä USB viivakoodinlukijaa tai vaihtoehtoisesti myös bluetoothilla Apple tai Android laitteeseen liitettynä.

Apple ja Android laitteet näkevät yhdistetyn viivakoodinlukijan näppäimistönä.

Kun viivakoodinlukijaa käytetään, se lukee tuotteen viivakoodista (esim. EAN-koodi) numerosarjan ja syöttää sen perään automaattisesti enterin (rivinvaihto).

Laite “luulee” että siihen on yhdistetty ulkoinen näppäimistö. Käytännössä tämä voi estää laitteen oman (näytön alaosaan ilmestyvän) virtuaalinäppäimistön avautumisen, silloin kun pitäisi syöttää tekstiä.

Datalogic RIDA mallissa on painike, jonka avulla Apple laitteeseen yhdistettynä virtuaalinäppäimistön saa esiin ja piiloon, silloin kun sitä tarvitsee.

Datalogic Rida 6400 viivakoodinlukijan yhteensopivuus

Applen laitteissa käyttövalmis heti Bluetooth yhdistämisen jälkeen.

Viivakoodinlukijassa olevan painikkeen avulla tabletin tai kännykän oman virtuaalinäppäimistön saa tarvittaessa esiin ja piiloon.

Yhteystyyppi

USB viivakoodinlukija(vasen) ja Datalogic RIDA 6400 bluetooth viivakoodinlukija oikealla (kuvassa myös lisävarusteena saatava lataustelakka).

9.1 Viivakoodinlukijan yhdistäminen ja käyttö voi edellyttää kassalaatikon ohjelmiston (firmware) päivityksen kohdan 7. mukaisesti.

9.2. Yhdistä viivakoodinlukijan USB kaapeli kassalaatikon takana olevaan vapaaseen USB liittimeen.

TAI Bluetooth viivakoodinlukijan tapauksessa liitettäessä viivakoodinlukija suoraan esimerkiksi tablettiin tai puhelimeen:

9.2.1. Lataa viivakoodinlukijan akku.

9.2.2. Pidä viivakoodinlukijassa Bluetooth  painiketta pohjassa noin 5 sek. kunnes kuuluu merkkiääni.

9.2.3. Mene kassalaitteen (tablet tai puhelin) Bluetooth yhteysasetuksiin ja muodosta yhteys viivakoodinlukijaan, katso tarvittaessa lisätietoja yhteyden muodostamisesta Datalogic käyttöohjeesta.

9.2.4. Avaa laitteessa esimerkiksi muistio -> sovelluksessa tyhjä muistiinpano auki -> ja kokeile lukea jokin viivakoodi -> numerosarjan pitäisi ilmestyä muistioon -> viivakoodinlukija on nyt käyttövalmis:

Asetukset -> Järjestelmä -> Kielet ja syöttötapa (tai Yleinen hallinta) -> Fyysinen näppäimistö.

Aseta päälle: Näytä virtuaalinen näppäimistö tai Näytä näyttönäppäimistö kuten alla olevassa kuvassa.

(asetuspolku ja asetus voi olla eri laitevalmistajilla ja Android versioilla hieman eri tavalla nimetty).

9.3. Avaa kassalaitteessa Vektori kassasovellus ja aseta viivakooditila päälle:

Toiminnot (puhelinversiossa oikea yläkulma rattaan kuva) -> Viivakoodi.

9.4. Tarkasta, että Vektori kassasovelluksen yläpalkissa näkyy nyt symboli:

HUOM! Viivakooditila muuttaa hieman kassasovelluksen toimintaa.

Kun viivakooditila on päällä, kassasovellus osaa odottaa myyntitilassa viivakoodinlukijalta tulevaa numerosarjaa ja lisätä tuotteen suoraan avoimelle myyntikuitille.

10. Kassamyynti viivakoodinlukijan avulla

Tärkeää!

Mikäli saman tuotteen viivakoodi luetaan useammin kuin kerran, kassasovellus kasvattaa tuotteen lukumäärää avoimessa myyntitapahtumassa.

Käyttäjän vastuulla on aina varmistaa että kaikki viivakoodinlukijan avulla luetut tuotteet ja niiden lukumäärä on rekisteröity kassasovellukseen oikein, ennen maksutapahtumaa.

Viivakoodien lukeminen voi epäonnistua esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: