Viva Wallet

Viva maksupäätteen käyttöönotto

Käyttöönotto on kolmivaiheinen

1. Vektori Kassapilven ja Viva Wallet maksutilin yhdistäminen toisiinsa

Viva Wallet tilitä saatavat API tunnukset tulee syöttää Vektori pilveen. Tämän voit tehdä joko itse tai sen tekee Vektori Kassan myynyt taho.

Viva API tunnukset löytyvät Viva tililtäsi kohdasta asetukset - API tunnukset:

https://accounts.vivapayments.com/Account/Login

Kopioi tiedot tuosta (copy/paste sekä kauppiastunnus että API avain) ja laita ne paikoillee suoraan työtilaasi (yrityksennimi.vektori.fi) -> Asetukset > Kassa osion alta -> Maksupääteintegraatiot - täytä tiedot ja tallenna - tai lähetä ne Vektorille.

Ohessa myös lyhyt video jossa API tunnusten haku käydään läpi vaihe vaiheelta.

2. Vektori Kassan lataaminen Viva maksupäätteeseen

Kun olet vastaanottanut Viva PAX maksupäätteen avaa pääte ja yhdistä se 4G ja Wi-Fi verkkoon. Kun pääte avataan ja yhdistetään verkkoon se lataa hetken päästä Vektori Kassaohjelman automaattisesti.

Mikäli lataus ei ala, ota yhteys Vektori Kassa toimittajaan. Ota maksupäätteen pohjasta tai pakkauksesta päätteen sarjanumero SN. Lähetä se toimittajalle ja pyydä Vektori Kassan latausta päätteelle.

Jos sinulla on Viva One maksupääte niin lataa molemman sovellukset  Google Play Storesta.

Kuva PAXpäätteestä, jossa on Vektori Kassa, sekä VIva POS maksusovellus valmiina.

Video (Englanniksi) sisältää kuvauksen kuinka Vektori sovelluksen voi asentaa helposti Viva Next -laitteella.

Vektori kassa sovelluksessa, Toiminnot(ratas -kuvake mobiililla) -> Asetukset -> Maksupääte -välilehdellä:

VivaWallet integraation voit valita kun käytät Vektori kassa sovellusta samassa laitteessa kuin Vivan sovellusta(VW POS), esimerkiksi Vivan Next päätelaitteella.

VivaCloud integraation voit valita kun käytät Vektori kassa sovellusta esimerkiksi tabletilla/puhelimella ja otat yhteyden siitä Vivan päätelaitteeseen. (VivaCloud:ia voi käyttää vaikka Vektori sovellus olisi asennettuna Next päätteeseen)

HUOM! Jos haluaa käyttää VivaCloud integraatiota, niin Vivan pilvessä pitää kassa liittää liikkeeseen(alla 3 vaihetta) - Tämä siksi, että Vektori kassa sovelluksessa kun valitsee integraatioksi VivaCloud, sen jälkeen pitää valita liike (pääte listaa Viva:n liikkeeseen linkitetyt päätteet)

2. Muokkaa haluamaasi maksupäätettä (Edit) - Maksupäätteissä liike näkyy "Lähde"(/Source) kentässä:

3. Muokkaa napista voi valita/liittää maksupäätteen liikkeeseen:

3. Viva Wallet maksupäätteen ja Vektori Kassan käyttöönotto päätteeseen

3.1 Lisää liikkeen omalle Viva tilille oheisen ohjeen mukaan (jos ei ole jo lisännyt)

Luodaksesi liikkeen/maksulähteen:

Kirjaudu Viva Wallet tilillesi ja siirry etusivulle.

Valitse valikosta Myynnit > Korttiostot > Liikkeet > Lisää liike.

Lisää liikkeesi tiedot sekä haluttu Viva Wallet tili ponnahdusikkunassa.

Valitse osoitteesi pudotusvalikosta ja paina ”luo” nappia.

Tiedot ponnahdusikkunassa:

Liikkeesi on nyt luotu tilillesi!

Luomalla eri liiketiloja Viva Wallet tilillesi, voit helposti järjestellä ja hallita myyntitapahtumiasi.

3.2 Liitä maksupäätteen omaan Viva tiliin oheisen ohjeen mukaan

Paina virtanappia oikealta- tai vasemmalta puolelta maksupäätettä aktivoidaksesi sen.

Valitse Viva Wallet POS kuvake päätteen näytöltä.

Valitse haluttu kieli ja verkkoyhteys.

Napauta käyttäjän aktivointikoodi-kuvaketta.

Lisää aktivointikoodi Viva Wallet tilillesi kuten alhaalla kuvataan.

Tee seuraava Viva Wallet tililläsi:

Kirjaudu Viva Wallet tilillesi.

Valitse Myynnit, Korttiostot, Maksupäätteet ja Uusi maksupääte.

Lisää aktivointikoodi ja valitse Seuraava.

Kun yhteys on muodostettu, sinun tulee valita Jatka Android maksupäätteeltäsi.

Maksupäätteesi on nyt aktivoitu Viva Wallet yritystilillesi.

3.3 Vektori Kassan käyttöönotto

Ennen käyttöönottoa sinun tulee olla rekisteröitynyt Vektori palvelun käyttäjäksi. Jos et ole sitä vielä tehnyt niin täältä löydät ohejeet  siihen Vektori käyttöönotto.

Avaa Vektori sovellus laitteelta kirjaudu pilven tunnuksella ja myyjäkoodilla sisään. Anna kassa pilven osoite, kirjaudu pilven tunnuksilla sisään.

Anna kassapisteelle nimi, valitse kassapisteessä käytettävä varasto, kirjaudu myyjän pinkoodilla  sisään (oletusmyyjä 4262).

Aktivoi Viva Wallet toiminnot seuraavasti:

Valitaan toiminnot - asetukset - maksupääte ja valkosta valitaan Viva Wallet ja tallennetaan. Huomioi, että tämä toimii vain jos Viva API tunnukset on asennettu Vektori pilveen.

Valitaan toiminnot - asetukset - tulostin ja valkosta valitaan PAX/One ja tallennetaan.

Kaikki valmista.