Worldline / Bambora ohje

Bambora on nyt osa yhtiötä Worldline - ohjeessa puhutaan jatkossa Worldlinesta tässä yhteydessä

1. Worldline ja Vektori sovellus

Vektori Kassa liitetään IP-osoitteen perusteella Worldline-maksupäätteisiin, joten on tiedettävä mistä IP-osoite löytyy maksupäätteessä. Tämä on maksupäätekohtaista - ohessa alla ohjeet IP-osoitteen tarkastamiseen ingenicon Move/5000 ja Lane/3000 maksupäätteiden osalta.

Asiakkaiden päätteiden salasana: maksupäätteillä on aina päätekohtainen salasana jonka kauppias näkee Worldline raports -raportointipalvelusta. Kauppias siis kirjautuu tänne hänelle tarjotuilla tunnuksilla ja voi katsoa salasanan: reports.bambora.com -> Asetukset -> Maksupäätteet -> Salasanat

HUOM! Android kassalaitteen (tabletti/puhelin) ja maksupäätteen on oltava samassa verkossa.
Maksupääte pitää olla yhdistettynä WiFiin jotta päätteestä näkee IP-osoitteen.

1.1. Worldline maksupäätteen lisääminen Vektoriin

Vektori -sovelluksessa, jos sinulla on jo IP-osoite tiedossa (kuvat ohessa vaiheittain),
mene Toiminnot->Asetukset->Maksupääte -välilehdelle,

(a)

(b)

(c)

1.2. Worldline kuittitulostimen liittäminen Vektoriin

Asetukset->Tulostin -välilehdellä tarvitsee vain valita Worldline alasvetovalikosta (c), valita lisäasetukset ja painaa lopuksi Tallenna (d).
Jos maksupääte, jossa kuittitulostin on ja se on yhdistettynä, IP-osoite haetaan tähän automaattisesti.

(c)

(d)

2. Move/5000

Asiakkaiden päätteiden salasana: maksupäätteillä on aina päätekohtainen salasana jonka kauppias näkee Worldline raports -raportointipalvelusta. Kauppias siis kirjautuu tänne hänelle tarjotuilla tunnuksilla ja voi katsoa salasanan: reports.bambora.com -> Asetukset -> Maksupäätteet -> Salasanat

2.1 IP-osoitteen tarkistaminen

1. Move/5000 laitteessa aloitetaan painamalla menu

nappia(kuva 1).

2. Jonka jälkeen syötetään salasana (kuva2)

kuva 1

kuva 2

3. Tämän jälkeen syötetään sarjassa 4 - 4 - 4 -seuraavissa valikoissa (kuvat 3-5) - joillain ohjelmistoversioilla sarja on 4 - 4 - 5.

kuva 3

kuva 4

kuva 5

4. Kun on saavuttu Viestintä-osioon asetuksissa (kuva 6), voidaan vierittää kosketusnäytöllä kohtaan "IP address" josta IP-osoite löytyy.
Tässä tapauksessa se on ollut 10.0.20.76 mutta se on jokaisella maksupäätteellä erilainen. Nämä asetukset voi myös halutessaan tulostaa.

Asetuksista pääsee pois punaista nappia painamalla.

kuva 6

2.2. Staattisen IP osoitteen vaihtaminen

Valitse menusta -> Asetukset -> Kommunikaatio -> Telakka -> IP osoite

Anna seuraavat tiedot:

Nämä tiedot löydät verkkoyhteyden tarjoajalta.

3. Lane/3000 IP-osoitteen tarkastaminen

Lane/3000 -maksupäätteellä aloitetaan ensiksi painamalla MENU-painiketta ja syöttämällä salasana.

Asiakkaiden päätteiden salasana: maksupäätteillä on aina päätekohtainen salasana jonka kauppias näkee Worldline raports -raportointipalvelusta. Kauppias siis kirjautuu tänne hänelle tarjotuilla tunnuksilla ja voi katsoa salasanan: reports.bambora.com -> Asetukset -> Maksupäätteet -> Salasanat

Seuraavaksi voidaan sarjassa syöttää numerot 3 - 2 - 1 -2, jolloin saadaan viimeisen kuvan mukainen IP-osoite näkyviin.