Valvira raportointi

Jokaisen anniskeluluvanhaltijan tulee raportoida lupaviranomaisille sen ilmoittamissa määräajoissa alkoholijuomien myynnin määrä ja arvo.

Raportoitavat tiedot tulee toimittaa lupaviranomaiselle sähköisesti puolivuosi-ilmoituksella Valviran sähköisessä asioinnissa tai paperisena aluehallintovirastoon.

Lisätietoja raportointiin liittyvistä ohjeista https://www.valvira.fi/alkoholi

Raportoinnin helpottamiseksi Kassan käyttöönoton yhteydessä tulee perustaa omat tuoteryhmät alkoholijuomille ja oluelle.

Tässä ohjeessa opastetaan, miten saat Vektori Kassan myynneistä lupaviranomaisen raportintiin tarvittavat tiedot.

Luo esimerkiksi tuoteryhmät Olut ja Alkoholi

Jos yritykselläsi on anniskelupaikan vähittäismyyntilupa perusta vähittäismyyntituotteille ja elintarvikkeille omat tuoteryhmät.

Mikäli myyt tilaviinejä ja käsityöläisoluita, luo myös näille tuotteille omat tuoteryhmät.

Valitse valikosta Tuoteryhmät -> Uusi tuoteryhmä -painike

Lisää tuoteryhmän nimi esim. Alkoholi tai Olut. Valitse lopuksi Tallenna -painike.
Lisää muut tuoteryhmät vastaavalla tavalla.

Tuoteryhmän lisäämisen jälkeen lisää tuoteryhmään tuotteet valitsemalla valikosta Tuotteet -> Uusi tuote -painike

Lisää tuotteelle seuraavat tiedot:

- Nimi
- Tuoteryhmä
- Tuotekoodi *)
- Myyntituote
- Varastotuote, jolloin tuote on varaston seurannassa
- Ostoyksikkö
- Varastoyksikkö
- Inventointiyksikkö, näytetään tuotteella, mikäli inventointiyksikkö poikkeaa varastoyksiköstä
- Myyntiyksikkö
- Varastosaldo
- Tuotteen arvonlisävero
- Veroton tai verollinen hinta, jolloin toinen hinta muodostuu valitun arvonlisäveron mukaan
- Veroton ostohinta

*) Voit lisätä tuotteelle haluamasi tuotekoodin tai vaihtoehtoisesti voit määritellä tuotekoodin automaattisen generoinnin asetusten perusteella Asetukset -> Tuotteet -> Yleiset -> Tuotekoodin generointi -kohdassa.

Valitse valikosta Raportit -> Kassa -> Tuotemyyntiraportti

Valitse tuotemyynti raportille seuraavat valinnat:

- Nimi
- Myynti kpl
- Myynti
- Ryhmittele; valitse Tuoteryhmä -valinta mikäli haet samalle raportille useita tuoteryhmiä
- Raportoitavan jakson myyntiaika esim. 1.1.2021-30.6.2021
- Tuoteryhmät esim. Alkoholi ja Olut

Valitse lopuksi Luo raportti -painike ja siirrä raportilla olevat tiedot lupaviranomaisen raportointilomakkeelle